Not known Factual Statements About istanbul da 30 günlük hava durumu

Wiki Article

Dün sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve lodosun etkili olduğu İstanbul'da kentin yüksek kesimlerinden sonra şehir merkezinde de beklenen kar yağışı etkisini gösterdi

İstanbul'un ani hava değişimine hazırlıklı olmak için tahmini hava durumlarından yararlanmak gerekir. Bu amaçla sitemizde yer alan haftalık ve ninety günlük hava durumu tahminlerine göz atabilir, aksaklıkları baştan engelleyebilirsiniz.

Bu yağışlar genelde sağanak şeklinde olur ve taşkınlara neden olmaz. Zaman zaman ise Karadeniz bölgesinden gelen daha şiddetli yağışlar görülür. Bu yağışlar beraberinde daha soğUnited kingdom hava ve zaman zaman da kar yağışını getirir.

İstanbul'un ani hava değişimine hazırlıklı olmak için tahmini hava durumlarından yararlanmak gerekir. Bu amaçla sitemizde yer alan haftalık ve 90 günlük hava durumu tahminlerine göz atabilir, aksaklıkları baştan engelleyebilirsiniz.

Ancak, genel olarak, İstanbul için hava durumu tahminlerinin doğruluğu, yüksek olmaktadır ve İstanbul’da mevcut olan hava koşullarını ve gelecekte beklenen hava koşullarını doğru bir şekilde tahmin edebilmektedir.

For everyşembe sabah saatlerinde kadar İstanbul üzerinde etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğBritish isles hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların yer yer 0°C ve altına gerileyebileceği, beraberinde buzlanma ve don olayları ile birlikte kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Ancak güney kesimlerinde kuraklık söz konusudur. Kuraklığın yaşandığı yani yağışların olmadığı bölgelerde yaz sıcakları daha yüksektir. Yağışlı bölgelerde ise yağmur ile birlikte gelen ılıgentleman bir iklim vardır. Bu ılıgentleman iklim sonbaharın sonuna kadar devam eder.

CZN Burak ağlayıp anlattı o anlattıkça herkes ağladı: "Durumlar çAlright kötü bir şey yapamıyoruz" Yaptığı paylaşım herkesi kahretti

Kışın soğuk zamanlarında yer yer buzlanma ve don tehlikeleri de söz konusudur. Çok sık yaşanmasa da bu durumlara karşı da tedbirli olmakta fayda vardır. SoğUnited kingdom havalarda ısı derecesi kadar don ve kar tehlikesine karşı da hava durumuna bakılması gerekir.

Bu durumlarda, hava durumu tahminlerinin doğruluğu düşük olabilir ve İstanbul’da mevcut olan hava koşullarını ve gelecekte beklenen hava koşullarını doğru bir şekilde tahmin edemeyebilir.

Şu anda İstanbul hava durumu hakkında en güncel ve kaliteli bilgi veren hava durumu 15 günlük sitesinde bulunuyorsunuz. "

İstanbul'un ani hava değişimine hazırlıklı olmak için tahmini hava durumlarından yararlanmak gerekir. Bu amaçla sitemizde yer alan haftalık ve ninety günlük hava durumu tahminlerine göz atabilir, aksaklıkları baştan engelleyebilirsiniz.

Ocak ve Şubat aylarında havaların soğumasıyla deniz sularının havadan daha sıcak olması, yağış karekteri üzerine etkili olmuştur. Bu durum kış aylarında yağışların daha fazla click here düşmesine yardımcı olmaktadır. Oldukça geniş bir sahaya yayılmış olan İstanbul’da deniz etkisi, topografyadaki farklılık, şehirleşme biçimi, closeüstriyel sahaların sıcaklık üzerine büyük etkisi vardır. İstanbul hava sıcaklığı yıllık ortalamada fourteen°C dir. İstanbul'da yılın ortalama sıcaklığı 13.seven°C olup Ocak ayı ortalaması -five°C'dir. Temmuz ayı ortalaması ise 22.7°C'dir. İstanbul’da gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkının en fazla olduğu ay Nisan ayıdır. Diğer aylarda gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı fazla değildir. İstanbul’da denizler sebebiyle yaz aylarında sıcak ve nemli bir havaya sahiptir. Genellikle yazlar sıcak ve bunaltıcı geçer. Nem oranının yüksek olması ile sıcaklık daha da etkili olmuştur.

Yeni yılın ikinci ayında ikinci haftaya girilirken soğuk havalar yurdu etkisi altına almaya başladı. Özellikle Marmara'da etkisini gösteren soğuk havalar İstanbullu vatandaşlara 'yılın ilk karı ne zaman düşecek?' sorusunu sordurttu.

Report this wiki page